Kamp langtfra slut

EU-kommissionen har længe forsøgt at skabe fælles regler for regulering af skifergas for at imødegå modstanden i EU-parlamentet og befolkningen. Industrien har i hele forløbet haft stor indflydelse på processen, men alligevel er oliebosserne ikke tilfreds med de vejledende principper om bedste praksis som bl.a den den danske udredning om skifergas bygger på.

Den engelske avis The Guardian afslører i en artikel 10. september 2015, hvordan Totals chef i et lækket brev presser EU kommissionens næstformand Frans Timmermans.

Brevet er underskrevet af ni store olieselskabers topchefer.

Oliebosserne skriver bl.a.: Kravet om brug af bedste teknologi og risikostyring er besværligt, tidskrævende og af meget lille værdi. Vi opfordrer meget kraftigt til at kravet bliver trukket tilbage, i modsat fald vil det alvorligt forværre et allerede skrantende investeringsklima for olie og gas produktion i Europa.

I både England og Polen, hvor der er boreprogrammer i gang. støtter de ledende politikere op om industriens dagsorden, og modarbejder de fælles EU-regler. Her kører politikerne det samme dobbeltspil som olieindustrien, hvor de udadtil over for befolkningen forsikrer om, at alt foregår fuldt forsvarligt, samtidig med de bag lukkede døre arbejder efter en helt anden dagsorden.

I Danmark skal Folketinget i løbet af året beslutte, om der igen skal lukkes op for nye licenser til skifergas.

Hele den forudgående proces har været præget af, at danske toppolitikere og embedsmænd i Energistyrelsen har haft deres skjulte dagsorden og hele vejen igennem sikret Totals interesser.

Hvis den kommende behandling i Folketinget skal udvikle sig til andet end en skueproces, hvor resultatet er aftalt på forhånd, kræver det et massivt pres på folketingspolitikerne fra borgere, organisationer og kommunalpolitikere.

Kampen mod skifergas og hele den udemokratiske proces er langt fra slut.


Lignende indlæg


Kommentarer (0)

Comments are closed.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

Ingen begivenheder p.t. i kalenderen


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Presseklip

Seneste nyheder om skifergas i presse.

Energistyrelsen: Olieboringer på Lolland kan føre til fracking

20. juni 2017

Boringerne kan ende med brug af den kritiserede udvindingsmetode fracking.

Altinget »


Total/Nordsøfonden dropper licens

1. juni 2016

Det står endeligt klart, at Total/Nordsøfonden ikke ønsker at kigge mere efter skifergas, da de ikke fornyer licensen, som udløber i juni. English: Total/Nordsøfonden have withdrawn entirely after dropping their ...

Nordjyske »


Total dumpede radioaktivt affald på lossepladsen

19. februar 2016

95% alunskifer hentet op af undergrunden var over grænseværdien. Blev i stedet for at blive deponeret som radioaktivt affald fortyndet med boremudder og gravet ned i et hul.

Arbejderen »


Skifergas-eventyr koster staten 96 millioner

16. december 2015

Den foreløbige regning ovenpå det mislykkede skifergaseventyr i Dybvad løber op i 480 millioner kroner. Heraf skal den danske stat betale 96 millioner. Penge der i stedet kunne være brugt ...

Arbejderen »


Skifergas er ikke rentabelt

27. september 2015

Investeringsbanken Goldman Sachs (!!!) har fremlagt en prognose, som slår benene væk under USA's produktion af skifergas og skiferolie.

Arbejderen »