Første skifergas blokering i Nordjylland

BREAKING NEWS fra Borepladsen i Dybvad!

Premiere på skifergas-blokering i Nordjylland

20 aktivister fra Bloker Boretårnet har her til morgen forhindret syv lastbiler fra Total i at komme ind til skifergas-borepladsen i Dybvad.

Energiselskabet Total begyndte tirsdag den 31. marts 2015 at opsætte boretårnet som skal bruges til prøveboringen efter skifergas i Nordjylland. Bloker Boretårnet har indkaldt til blokade i starten af næste uge, men aktivister har her til morgen kl. 6 tyvstartet blokaden.

Winston Nielsen fra Bloker Boretårnet udtaler: ”Vi kan ikke længere bare se passivt til mens Total arbejder på højtryk i påskedagene.”

Anne-Marie Kristensen, der bor ved siden af borepladsen, udtaler: ”Det er dejligt at se at folk fra flere dele af landet bakker op om blokaden og vi ser frem til at endnu flere ankommer i næste uge.”

Flere har været vågne hele natten for at holde øje med Total. Winston Nielsen udtaler: ”Pludselig skulle det gå meget stærkt, vi måtte kaste os ud af sengen og spæne ned foran borepladsen for at komme før lastbilerne, men selvom vi er få, er det meget effektivt.”

To af lastbilerne har givet op og er kørt tilbage til holdepladsen i Sæby hvor de kom fra i morges.

Flere aktivister på vej

Bloker Boretårnet opfordrer alle til at komme til borepladsen i Dybvad i Nordjylland så hurtigt som muligt og bakke op om blokaden af skifergas-prøveboringen. På mandag afgår en bus en København der samler folk op på vejen.

Blokaden er her kl. 7.40 stadig i gang. Ring til 5269 1432 for yderligere info.

Baggrund

Der har været lokale protester mod Totals prøveboring efter skifergas siden sommeren 2014, og fra mandag næste uge vil der komme flere aktivister til Nordjylland. Bloker Boretårnet frygter derfor, at Total vælger at bryde reglerne for at blive færdige før de bliver mødt med større protester.

Initiativet Bloker Boretårnet har indkaldt til aktioner mod Total i den kommende uge, hvor aktivister fra hele landet opfordres til at tage til Nordjylland.

”Vi indkalder til blokering af Totals arbejde i Nordjylland med civil ulydighed, fordi konsekvenserne ved at lade være er for store. Vi kan ikke tillade at Total åbner muligheden for udvinding af skifergas i Danmark. Læserbreve, høringssvar og demonstrationer er åbenbart ikke nok. Hvis politikerne ikke er villige til at tage det eneste acceptable valg og stoppe al yderligere udvinding af fossil energi, må vi i stedet blokere for at det kommer til at ske,” siger Winston Nielsen fra Bloker Boretårnet.

En af de største trusler vi står overfor i dag, er den eskalerende klimakrise. En omstilling væk fra brugen af fossil energi burde derfor være af højeste politiske prioritet. Selvom en sådan omstilling er essentiel for at undgå et klima ude af kontrol, har det vist sig umuligt for politikerne at tage problemstillingen seriøst. Kortsigtet profit fra udvindingen af fossile brændsler prioriteres i dag højere end hensynet til rent drikkevand og et stabilt klima. Når politikerne således er villige til at gamble med vores fælles fremtid for at tjene penge på udvinding af skifergas, er vi nødt til at sige stop. Vi er forpligtede til sammen at markere vores modstand og kæmpe for, at udvindingen af skifergas aldrig kommer til at foregå, hverken i Vendsyssel, i Danmark eller i resten af verden.

Husk Demonstration i København på Fredag!

https://www.facebook.com/events/1017082278319371/



Lignende indlæg


Kommentarer (0)

Comments are closed.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

Ingen begivenheder p.t. i kalenderen


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Presseklip

Seneste nyheder om skifergas i presse.

Energistyrelsen: Olieboringer på Lolland kan føre til fracking

20. juni 2017

Boringerne kan ende med brug af den kritiserede udvindingsmetode fracking.

Altinget »


Total/Nordsøfonden dropper licens

1. juni 2016

Det står endeligt klart, at Total/Nordsøfonden ikke ønsker at kigge mere efter skifergas, da de ikke fornyer licensen, som udløber i juni. English: Total/Nordsøfonden have withdrawn entirely after dropping their ...

Nordjyske »


Total dumpede radioaktivt affald på lossepladsen

19. februar 2016

95% alunskifer hentet op af undergrunden var over grænseværdien. Blev i stedet for at blive deponeret som radioaktivt affald fortyndet med boremudder og gravet ned i et hul.

Arbejderen »


Skifergas-eventyr koster staten 96 millioner

16. december 2015

Den foreløbige regning ovenpå det mislykkede skifergaseventyr i Dybvad løber op i 480 millioner kroner. Heraf skal den danske stat betale 96 millioner. Penge der i stedet kunne være brugt ...

Arbejderen »


Skifergas er ikke rentabelt

27. september 2015

Investeringsbanken Goldman Sachs (!!!) har fremlagt en prognose, som slår benene væk under USA's produktion af skifergas og skiferolie.

Arbejderen »