Stop Skifergas-prøveboringerne i Vendsyssel - Bloker Boretårnet!

Skifergas Nej Tak har modtaget et opråb fra nogle skifergasmodstandere.  Læs mer på deres hjemmeside, www.blokerboretaarnet.wordpress.com

På trods af protester fra lokalbefolkningen i Vendsyssel og folk i resten af landet, har det multinationale energiselskab Total anskaffet et stort landomrøde i Dybvad i Nordjylland til prøveboringer efter skifergas. Skifergas er en ekstrem energiform, der er endnu mere forurenende og klimaskadelig at udvinde end de konventionelle fossile brændsler. Den eskalerende globale opvarmning kræver, at alle fossile brændsler forbliver i undergrunden. Alligevel er Total godt i gang med at ændre en mark i Jylland til en tung industrizone med forurening af luft og vand til følge, udelukkende for at kunne tjene penge på vores og naturens bekostning.

Total er i øjeblikket ved at forberede den første af en række testboringer. Boreplatformen er allerede bygget, og nu venter Total kun på at boretårnet ankommer, så de kan starte den første prøveboring efter skifergas på dansk grund. Boretårnet ankommer i følge planen i løbet af februar/marts, hvis ikke vi får stoppet det! Lykkes det for Total at gennemføre prøveboringen, og finder de skifergas i undergrunden, er vejen banet for kommerciel udvinding af skifergas i Danmark. Kan Total vise, at der er penge at tjene ved at udvinde skifergassen, vil kapitalismens profitmotor tromle henover alle miljøhensyn. Mennesker, miljø og klima vil blive de store tabere, mens statens og de store multinationale virksomheder profitmaksimerer på vores bekostning. Derfor må vi stoppe dem, før de borer det første hul!

Vi er trætte af at lytte til politikkernes tomme løfter. Den danske stat er allerede dybt afhængig af indtægter fra Nordsøolien. Denne indtægtskilde vil dog blive gradvist tømt i de kommende år, og politikerne er derfor desperate efter, at finde nye måder hvorpå de kan presse penge ud af undergrunden. Statens medejerskab på 20 procent er åbenbart nok til, at de er villige til at sætte alle miljøhensyn over styr og ignorere befolkningens ret til rent drikkevand. Hvis skifergasudvinding skal stoppes er det på høje tid, at vi siger fra og stopper boretårnet før det kommer frem til boreområdet.

Vi er en gruppe personer som er trætte af at se passivt til, mens vores miljø bliver smadret. Derfor indkalder vi til demonstration og direkte aktioner med brug af civil ulydighed, for at stoppe boretårnet når det ankommer i februar/marts. Boretårnet vil ankomme fordelt på et større antal lastbiler, og det forventes derfor at tage flere dage, før alle delene er kommet frem. Den præcise dato for transporterne er stadig ukendt, men når vi ved mere og/eller når lastbilerne begynder at ankomme, vil vi indkalde til aktioner i området omkring Dybvad.

Hvis du gerne vil holdes opdateret om hvad der sker, så send en mail til blokerboretaarnet (at) riseup.net. Så holder vi dig informeret om, hvornår boretårnet ankommer. Vi vil også gerne opfordre til, at du skriver et telefonnummer i mailen, hvis der er brug for hurtig mobilisering. Er der mange tilmeldinger, vil vi arrangere fælles transport fra København.

Tjek også hjemmesiden http://www.blokerboretaarnet.wordpress.com og www.skifergasnejtak.dk for løbende information. Lad os sammen sige NEJ til skifergasudvinding i Vendsyssel, Danmark, EU og resten af verden!

Hilsen Aktion Bloker Boretårnet!


Lignende indlæg


Kommentarer (0)

Comments are closed.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

Ingen begivenheder p.t. i kalenderen


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Presseklip

Seneste nyheder om skifergas i presse.

Energistyrelsen: Olieboringer på Lolland kan føre til fracking

20. juni 2017

Boringerne kan ende med brug af den kritiserede udvindingsmetode fracking.

Altinget »


Total/Nordsøfonden dropper licens

1. juni 2016

Det står endeligt klart, at Total/Nordsøfonden ikke ønsker at kigge mere efter skifergas, da de ikke fornyer licensen, som udløber i juni. English: Total/Nordsøfonden have withdrawn entirely after dropping their ...

Nordjyske »


Total dumpede radioaktivt affald på lossepladsen

19. februar 2016

95% alunskifer hentet op af undergrunden var over grænseværdien. Blev i stedet for at blive deponeret som radioaktivt affald fortyndet med boremudder og gravet ned i et hul.

Arbejderen »


Skifergas-eventyr koster staten 96 millioner

16. december 2015

Den foreløbige regning ovenpå det mislykkede skifergaseventyr i Dybvad løber op i 480 millioner kroner. Heraf skal den danske stat betale 96 millioner. Penge der i stedet kunne være brugt ...

Arbejderen »


Skifergas er ikke rentabelt

27. september 2015

Investeringsbanken Goldman Sachs (!!!) har fremlagt en prognose, som slår benene væk under USA's produktion af skifergas og skiferolie.

Arbejderen »