Pressemeddelse fra møde med Miljøministeren og skifergas nej tak

PRESSEMEDDELSE fra Skifergas Nej Tak

Skifergas Nej Tak til møde med Miljøministeren: KOM NU PÅ BANEN!

På baggrund af et åbent brev til Miljøministeren fra Skifergas Nej Tak og andre miljøorganisationer, var Skifergas Nej Tak inviteret til møde med Miljøministeren i dag kl. 13.15 til en snak om skifergas og med et håb om at få ministeren på banen. Fra Skifergas Nej deltog Carsten Cederholm og Tannie Nyboe.

I går gav Frederikshavns Byråd den endelige tilladelse til vandindvinding der er nødvendigt for at kunne gennemføre prøveboringen i Dybvad. Det var således den sidste chance politikkerne i Frederikshavn havde for lokalt at sige fra overfor prøveboringen.

Der var indkaldt til demonstrationer i Frederikshavn og København i et sidste desperat forsøg på at forhindre prøveboringen i Vendsyssel. Skifergas Nej Taks håb for mødet med miljøministeren var at overbevise hende om at gå ind i sagen og sætte fokus på miljøproblemstillingerne ved udvinding af skifergas. ”Vi har gennem hele processen været stærkt foruroliget over at sagen udelukkende har været behandlet som et energipolitisk spørgsmål, der har været varetaget af Energistyrelsen” udtaler Carsten Cederholm og fortætter ”Nu må miljøministeren på banen så hun kan sikre at vores natur og drikkevand ikke bliver ofret for nogle kortsigtede økonomiske gevinster.”

Skifergas Nej Tak oplever at mødet var en succes. Netværket kunne bidrage med input som var nye for miljøministeriet og blev samtidigt forsikret om, at løbet ikke var kørt i forhold til at stoppe indvinding af Skifergas i Danmark. Skifergas Nej Tak vil fortsætte med at kæmpe imod ethvert skridt på vejen mod indvinding af skifergas. Regeringen må indse at konsekvenserne for miljø og klima er så store, at projektet ikke kan gennemføres i Danmark.


Lignende indlæg


Kommentarer (0)

Comments are closed.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

Ingen begivenheder p.t. i kalenderen


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Presseklip

Seneste nyheder om skifergas i presse.

Energistyrelsen: Olieboringer på Lolland kan føre til fracking

20. juni 2017

Boringerne kan ende med brug af den kritiserede udvindingsmetode fracking.

Altinget »


Total/Nordsøfonden dropper licens

1. juni 2016

Det står endeligt klart, at Total/Nordsøfonden ikke ønsker at kigge mere efter skifergas, da de ikke fornyer licensen, som udløber i juni. English: Total/Nordsøfonden have withdrawn entirely after dropping their ...

Nordjyske »


Total dumpede radioaktivt affald på lossepladsen

19. februar 2016

95% alunskifer hentet op af undergrunden var over grænseværdien. Blev i stedet for at blive deponeret som radioaktivt affald fortyndet med boremudder og gravet ned i et hul.

Arbejderen »


Skifergas-eventyr koster staten 96 millioner

16. december 2015

Den foreløbige regning ovenpå det mislykkede skifergaseventyr i Dybvad løber op i 480 millioner kroner. Heraf skal den danske stat betale 96 millioner. Penge der i stedet kunne være brugt ...

Arbejderen »


Skifergas er ikke rentabelt

27. september 2015

Investeringsbanken Goldman Sachs (!!!) har fremlagt en prognose, som slår benene væk under USA's produktion af skifergas og skiferolie.

Arbejderen »