Flere hundrede mennesker i København gik på gaden imod Skifergas

Lørdag den 31. Maj gik mere end 200 mennesker på gaden i København for at protestere imod Totals og Nordsøfondens første prøveboring efter skifergas i Danmark, og for at kræve at der nedlægges forbud imod skifergasudvinding i Danmark og EU. En livlig forsamling mødtes foran Byretten med bannere, skilte og balloner og tog deres budskab med ud på gaderne og hen til regeringen. Man lod de magthavende vide, at folket står i opposition til skifergas og at det vil gøre hvad der er nødvendigt for at forhindre udvinding af skifergas I Danmark, nu hvor Frederikshavn Kommune her i juni lader til at være på nippet til at give grønt lys til den første prøveboring og til at vedtage VVM-undersøgelsen. Demonstrationen blev derfor afholdt på et afgørende tidspunkt i kampen imod skifergas.


Demonstrationen overtog hovedstadens gader og besøgte både Klima-, Energi, og Bygningsministeriet, Miljøministeriet og Nordsøfonden. Forsamlingen hørte taler fra både Enhedslisten, det eneste politiske parti i Danmark som kræver et forbud, og fra medlemmer af Skifergas Nej Tak netværket. Talerne satte fokus på skifergasudvindingens skadelige indvirkninger på miljøet, samt på at skifergas ikke spiller nogen rolle i forbindelse med en overgang til vedvarende energi, og opfordrede regeringen til at gøre det rigtige for miljøet og mennesker ved forbyde skifergasudvinding. 

Demonstrationen blev organiseret af Skifergas Nej Tak netværket, men blev også støttet af Danmarks Naturfredningsforening, NOAH, Klimabevægelsen, Alternativet, Enhedslistens Miljøudvalg, Budskab Fra Græsrødderne og Landsforeningen for Økologiske Samfund.

Fra Københavns gader til Frederikshavns marker, ingen udvinding af skifergas i Danmark!

Billeder


Lignende indlæg


Kommentarer (0)

Comments are closed.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

Ingen begivenheder p.t. i kalenderen


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Presseklip

Seneste nyheder om skifergas i presse.

Energistyrelsen: Olieboringer på Lolland kan føre til fracking

20. juni 2017

Boringerne kan ende med brug af den kritiserede udvindingsmetode fracking.

Altinget »


Total/Nordsøfonden dropper licens

1. juni 2016

Det står endeligt klart, at Total/Nordsøfonden ikke ønsker at kigge mere efter skifergas, da de ikke fornyer licensen, som udløber i juni. English: Total/Nordsøfonden have withdrawn entirely after dropping their ...

Nordjyske »


Total dumpede radioaktivt affald på lossepladsen

19. februar 2016

95% alunskifer hentet op af undergrunden var over grænseværdien. Blev i stedet for at blive deponeret som radioaktivt affald fortyndet med boremudder og gravet ned i et hul.

Arbejderen »


Skifergas-eventyr koster staten 96 millioner

16. december 2015

Den foreløbige regning ovenpå det mislykkede skifergaseventyr i Dybvad løber op i 480 millioner kroner. Heraf skal den danske stat betale 96 millioner. Penge der i stedet kunne være brugt ...

Arbejderen »


Skifergas er ikke rentabelt

27. september 2015

Investeringsbanken Goldman Sachs (!!!) har fremlagt en prognose, som slår benene væk under USA's produktion af skifergas og skiferolie.

Arbejderen »