En første lille sejr i Frederikshavn

På byrådsmødet i Frederikshavn den 27 februar valgte et stort flertal i byrådet at kræve en fuld VVM-redegørelse (Vurdering af virkninger på Miljøet) fra Total før man kan tage stilling til om Total kan gå i gang med første fase i deres planlagte prøveboringsprojekt i kommunen.
Byrådets afgørelse var især motiveret af de godt 6000 underskrifter Skifergas Nej Tak aktivister og andre modstandere af skifergasudvinding havde indsamlet og overleveret til byrådet.
Det er opløftende at vide at lokalpolitkerne i Frederikshavn tager bekymringen fra kommunens borgere seriøst og ikke bare tromler tilladelsen til prøveboringerne igennem. Vi må nu forsøge at bygge videre på succesen og finde ud af hvordan vi sammen kan arbejde for at få udvindingen af skifergas forbudt i Danmark.

Billeder


Lignende indlæg


Kommentarer (0)

Comments are closed.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

Ingen begivenheder p.t. i kalenderen


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Presseklip

Seneste nyheder om skifergas i presse.

Energistyrelsen: Olieboringer på Lolland kan føre til fracking

20. juni 2017

Boringerne kan ende med brug af den kritiserede udvindingsmetode fracking.

Altinget »


Total/Nordsøfonden dropper licens

1. juni 2016

Det står endeligt klart, at Total/Nordsøfonden ikke ønsker at kigge mere efter skifergas, da de ikke fornyer licensen, som udløber i juni. English: Total/Nordsøfonden have withdrawn entirely after dropping their ...

Nordjyske »


Total dumpede radioaktivt affald på lossepladsen

19. februar 2016

95% alunskifer hentet op af undergrunden var over grænseværdien. Blev i stedet for at blive deponeret som radioaktivt affald fortyndet med boremudder og gravet ned i et hul.

Arbejderen »


Skifergas-eventyr koster staten 96 millioner

16. december 2015

Den foreløbige regning ovenpå det mislykkede skifergaseventyr i Dybvad løber op i 480 millioner kroner. Heraf skal den danske stat betale 96 millioner. Penge der i stedet kunne være brugt ...

Arbejderen »


Skifergas er ikke rentabelt

27. september 2015

Investeringsbanken Goldman Sachs (!!!) har fremlagt en prognose, som slår benene væk under USA's produktion af skifergas og skiferolie.

Arbejderen »