Skifergassituationen i Tyskland og Europa

Hanns-Jørg Rohwedder der er medlem af landdagen i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen (NRW) for Piratpartiet og fungerer som piratgruppens miljøpolitiske talsmand har sendt os denne opdatering på skifergasudviklingen i Tyskland. Udover at være aktiv i piratpartiet er Hanns-Jørg Rohwedder aktiv i en lokal gruppe imod skifergasudvinding i Drensteinfurt.

Det tyske piratparti er afgjort imod naturgas-udvinding via fracking-metoden. Ligesom de Grønne og Die Linke. De andre tyske partierer blakkede. I delstaten Nordrhein-Westfalen (NRW) er der ingen udvinding af "ukonventionel naturgas"endnu, men halvdelen af arealet er lagt ud til mulig udvinding. Der er massiv modstand i de vedkommende egne. Også i andre delstater er der planer om udvinding, i Nedresaksen har de været i gang med fracking i nogle år allerede.

De lokale tyske anti-fracking-grupper har dannet et netværk, som hedder"Gegen Gasbohren"http://www.gegen-gasbohren.de. Samtidig er denstore tyske miljøorganisation BUND i delstaten meget aktiv. BUND erden tyske afdeling af "Friends of the Earth", søsterorganisation tildanske NOAH. Den anden store tyske Miljøorganisation NABU, tysk afdeling af Birdlife International og søsterorganisation til Dansk Ornitologisk Forening, erogså klart imod fracking. De har i NRW aftalt med BUND, at BUND tager sighovedsageligt af emnet, for ikke at splitte ressourcerne op.De tyske grupper mod skifergas har allerede opbygget en god kontakt med franske grupper. Den 10. til 12. oktober 2012 organiserede Friends of the Earth et møde i Bruxelles med attac og Food and Water Watch samt lokale aktivister fra Østrig, Belgien, Bulgarien, Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Irland, Holland, Nordirland, Polen, Rumænien, Skotland, Spanien, Sverige og England/Wales. Som "Guest Star" Mariann Lloyd-Smith fra Australien.

Der er allerede i dag en række lande i Europa med lovgivning imod fracking (Østrig, Storbritannien, Holland med et moratorium; Frankrig og Bulgarien med et forbud). Derudover er der en række lande hvor der ikke er fracking projekter igang, og andre lande (Belgien, Polen) hvor fracking (næsten) er realitet.


Lignende indlæg


Kommentarer (0)

Comments are closed.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

Ingen begivenheder p.t. i kalenderen


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Presseklip

Seneste nyheder om skifergas i presse.

Energistyrelsen: Olieboringer på Lolland kan føre til fracking

20. juni 2017

Boringerne kan ende med brug af den kritiserede udvindingsmetode fracking.

Altinget »


Total/Nordsøfonden dropper licens

1. juni 2016

Det står endeligt klart, at Total/Nordsøfonden ikke ønsker at kigge mere efter skifergas, da de ikke fornyer licensen, som udløber i juni. English: Total/Nordsøfonden have withdrawn entirely after dropping their ...

Nordjyske »


Total dumpede radioaktivt affald på lossepladsen

19. februar 2016

95% alunskifer hentet op af undergrunden var over grænseværdien. Blev i stedet for at blive deponeret som radioaktivt affald fortyndet med boremudder og gravet ned i et hul.

Arbejderen »


Skifergas-eventyr koster staten 96 millioner

16. december 2015

Den foreløbige regning ovenpå det mislykkede skifergaseventyr i Dybvad løber op i 480 millioner kroner. Heraf skal den danske stat betale 96 millioner. Penge der i stedet kunne være brugt ...

Arbejderen »


Skifergas er ikke rentabelt

27. september 2015

Investeringsbanken Goldman Sachs (!!!) har fremlagt en prognose, som slår benene væk under USA's produktion af skifergas og skiferolie.

Arbejderen »