Smag på fremtidens drikkevand

Kl. 14:00 i dag delte aktivister forklædt som medarbejdere fra Miljøministeriet smagsprøver ud på Danmarks fremtidige drikkevand foran Miljøministeriets kontor i Børsgade i København. Happeningen havde til formål at oplyse om de negative konsekvenser for miljø og klima hvis politikerne vælger at tillade udvinding af skifergas i Danmark. Læs den pressemeddelelse gruppen har sendt ud og se billeder fra dagens happening her.


Pressemeddelelse: SKIFERGAS NEJ TAK aktivister overrasker Miljøminister Ida Auken


København den 4 december 2012

Kl. 14:00 i dag deler aktivister forklædt som medarbejdere fra Miljøministeriet smagsprøver ud på Danmarks fremtidige drikkevand foran Miljøministeriets kontor i Børsgade. De falske medarbejdere har taget løbesedler med der opfordrer forbipasserende til at tage stilling til om forurenet drikkevand er prisen værd for at kunne udvinde fossile brændsler mange år ud i fremtiden. Happeningen har til formål at oplyse om de negative konsekvenser for miljø og klima hvis politikerne vælger at tillade udvinding af skifergas i Danmark.

”Det er et politisk valg, om vi vil have udvinding af skifergas i Danmark eller ej, og her kan vi stadig nå at sige nej tak. Det er et skridt i den forkerte retning væk fra Danmarks grønne visioner, hvis politikerne tillader udvinding af skifergas. Oveni dette har udvinding af skifergas i blandt andet USA vist sig at være ekstremt skadeligt for miljøet og ikke mindst for grundvandet, som vi i Danmark er afhængige af som drikkevand.” Udtaler Anna Kollerup der er en del af initiativet SKIFERGAS NEJ TAK.

Hun mener at politikerne har sovet i timen når de har tilladt Total at sætte gang i de første prøveboringer efter skifergas i Nordjylland, uden overhovedet at tage stilling til om vi som samfund vil acceptere udvindingen en så ekstremt klima og miljøskadelig fossil gas. 

Miljøminister Ida Auken har i en pressemeddelelse tidligere på året udtalt at hun vil ”sørge for, at efterforskningen foregår, så miljøet ikke tager skade. Grundvandet er en af de vigtigste ressourcer, vi har, og derfor skal alt være i orden, før kommunen giver tilladelse”. 

Men hvordan vil hun sikre det spørger Anna Kollerup, der ikke mener at Ministerens forsikringer kan bruges til noget. ”Ida Aukens parti var selv med til at give tilladelserne til de første prøveboringer tilbage i 2010, uden at der havde været nogen form for forudgående diskussion om emnet. Miljøministeren bliver nød til at sikre at denne her diskussion bliver taget politisk, og at borgerne i Danmark får mulighed for også at deltage i diskussionen. Det går altså ikke at afgørende beslutninger om Danmarks energifremtid tages uden nogen form for diskussion sådan som det har foregået indtil nu.”

Billeder


Lignende indlæg


Kommentarer (0)

Comments are closed.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

Ingen begivenheder p.t. i kalenderen


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Presseklip

Seneste nyheder om skifergas i presse.

Energistyrelsen: Olieboringer på Lolland kan føre til fracking

20. juni 2017

Boringerne kan ende med brug af den kritiserede udvindingsmetode fracking.

Altinget »


Total/Nordsøfonden dropper licens

1. juni 2016

Det står endeligt klart, at Total/Nordsøfonden ikke ønsker at kigge mere efter skifergas, da de ikke fornyer licensen, som udløber i juni. English: Total/Nordsøfonden have withdrawn entirely after dropping their ...

Nordjyske »


Total dumpede radioaktivt affald på lossepladsen

19. februar 2016

95% alunskifer hentet op af undergrunden var over grænseværdien. Blev i stedet for at blive deponeret som radioaktivt affald fortyndet med boremudder og gravet ned i et hul.

Arbejderen »


Skifergas-eventyr koster staten 96 millioner

16. december 2015

Den foreløbige regning ovenpå det mislykkede skifergaseventyr i Dybvad løber op i 480 millioner kroner. Heraf skal den danske stat betale 96 millioner. Penge der i stedet kunne være brugt ...

Arbejderen »


Skifergas er ikke rentabelt

27. september 2015

Investeringsbanken Goldman Sachs (!!!) har fremlagt en prognose, som slår benene væk under USA's produktion af skifergas og skiferolie.

Arbejderen »