Stort fremmøde til debatmødet i Frederikshavn

Over 200 borgere var mødt op da A til Ø samarbejdet i Frederikshavn Kommune i sidste uge inviterede til åbent debatmøde. Mødet startede med en række oplæg efterfulgt af debat og spørgsmål fra salen. Spørgelysten i salen var stor, og talte spørgsmål om alt fra risiko for grundvandsforurening, kemikalier til processen, antallet af lokale arbejdspladser og kommunens mulighed for at sige nej til de planlagte prøveboringer. Det blev med mødet tydeligt, at der er behov for mere information og debat om emnet både lokalt og nationalt. Lad os håbe at de tilstedeværende politikere tager den store modstand mod de planlagte prøveboringer seriøst, og sikrer den nødvendige debat om emnet, både lokalt og nationalt.

Næste skridt er at Frederikshavns byråd den 3 december skal tage stilling til om ansøgningsmaterialet skal i partshøring og til hvorvidt der skal afholdes et borgermøde om den planlagte dybdeboring.

Selvom tilhængere af de planlagte prøveboringer ustandseligt fremhæver, at der udelukkende er tale om testboringer, og at vi ikke engang ved om der er noget at komme efter i undergrunden, ramte aftenens ordstyre, Stener Glamann, hovedet på sømmen med kommentaren:”Men Bjarne (Laustsen, red.) de her to herrer, der har investeret 200 mio kr, det har de jo ikke bare gjort for at få stillet deres nysgerrighed”

Billedet er lånt af Kanal Frederikshavn.


Lignende indlæg


Kommentarer (0)

Comments are closed.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

Ingen begivenheder p.t. i kalenderen


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Presseklip

Seneste nyheder om skifergas i presse.

Energistyrelsen: Olieboringer på Lolland kan føre til fracking

20. juni 2017

Boringerne kan ende med brug af den kritiserede udvindingsmetode fracking.

Altinget »


Total/Nordsøfonden dropper licens

1. juni 2016

Det står endeligt klart, at Total/Nordsøfonden ikke ønsker at kigge mere efter skifergas, da de ikke fornyer licensen, som udløber i juni. English: Total/Nordsøfonden have withdrawn entirely after dropping their ...

Nordjyske »


Total dumpede radioaktivt affald på lossepladsen

19. februar 2016

95% alunskifer hentet op af undergrunden var over grænseværdien. Blev i stedet for at blive deponeret som radioaktivt affald fortyndet med boremudder og gravet ned i et hul.

Arbejderen »


Skifergas-eventyr koster staten 96 millioner

16. december 2015

Den foreløbige regning ovenpå det mislykkede skifergaseventyr i Dybvad løber op i 480 millioner kroner. Heraf skal den danske stat betale 96 millioner. Penge der i stedet kunne være brugt ...

Arbejderen »


Skifergas er ikke rentabelt

27. september 2015

Investeringsbanken Goldman Sachs (!!!) har fremlagt en prognose, som slår benene væk under USA's produktion af skifergas og skiferolie.

Arbejderen »