Opdateringer

Total har opgivet at udvinde skifergas i Dybvad: Det er en stor sejr, men kampen forsætter! Nyheder

22. august 2015

Mandag den 17. august 2015 fik vi den glædelige nyhed, at det franske energiselskab Total har besluttet at lukke skifergasboringen i Dybvad permanent. Ifølge dem selv, fandt de gas i skiferlagene, men skiferlaget var for tyndt til, at det kunne betale sig at udvinde gassen.Skifergas Nej Tak ser naturligvis meget...

Læs mere


Skifergas - farvel og nej tak Presse

19. august 2015

Nu kan hele eventyret omkring Total og skifergas skrives ind i historiebøgerne som en huskepille til de folkevalgte. Som noget man forsøgte i en tid, hvor alt andet ellers pegede i den modsatte retning.

Information


Minister er både glad og ærgerlig over jysk borestop Presse

18. august 2015

Hvad der er godt for befolkningen er åbenbart ikke godt for økonomien? "Godt for befolkningen, men ærgerligt, at der ikke var gas, siger minister efter Totals borestop i Dybvad."

EnergiWatch


Total opgiver i Nordjylland Presse

17. august 2015

Franske Total opgiver sine boringer efter skifergas i Nordjylland. Eller sagt på en anden måde - der er ikke nok skifergas. Det fremgår af en meddelelse fra Energistyrelsen.

EnergiWatch


Total dropper Dybvad Presse

17. august 2015

Total har gennem de seneste måneder foretage prøveboringer efter skifergas i undergrunden i Dybvad, og for knap en måned siden indstillede Total de foreløbige boringer. På det tidspunkt var det uvist, hvorvidt der var noget at bore videre efter eller ej.

TV2 Nord

Flere nyheder » Flere presseklip »

Del kampen online...

Følg med og skab opmærksomhed på skifergas-problemet på sociale medier.

Facebook

Via siden Skifergas Nej Tak.

Twitter

Opdateringer tagges #frackingdk, #skifergas eller #totalprotest.


Video og dokumentar Vis flere


Bær budskabet!

Fortæl din holdning med f.eks. en t-shirt eller indkøbspose og doner gerne samtidig et yderligere valgfrit beløb. Fås i flere farver og størrelser...

Skifergas Nej Tak på tryk »


Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

2. september 2015

Total Protest Camp fejrer dag nr. 400 kl. 16:30

Det vil vi gerne markere med ekstra kaffe/the og kage i forbindelse med sangdemonstrationen kl. 16.30. Vi håber, at du/I har lyst til at markere denne dag sammen med os.


Hver torsdag

Protestsange kl. 16:30

Dette bliver det forum vi vil bruge for at koordinere og diskutere/informere angående vores ugentlige sang aktioner i Aalborg. Alle forslag/oplæg er velkommen!

Dette er ment som et solidaritets sang, for at støtte vore medmennesker der kæmper en brav kamp i Dybvad for at vi alle har rent vand og luft i fremtiden, og staten ikke kan gøre som de vil uden hensyn til nogen, eller noget!

Facebook: https://www.facebook.com/events/1123784080971640/

Hvor? Aalborg Rådhus


5. september 2015

Fælles folkelig protest sang imod skifergas kl. 14:00 - 17:00

Vi har i Skifergas Nej Tak besluttet vi vil bruge lørdagene op mod konferencen om Skifergas (Det er på Christiansborg den 24/10) til at gå på gaden og oplyse om emnet.
vi har hårdt brug for vi bliver mange og håber I vil komme og hjælpe. Hvis nogen kan spille til et par skifergas-sange vil det være velkomment.

Vi etablerer en stand, hvorfra vi deler flyers ud, samler underskrifter og laver oplysning.
Vi sælger T-shirts, badge og den nyreviderede Hvidbog, der er det eneste skrift om Skifergas. Vi har brug for din hjælp NU!

Facebook: https://www.facebook.com/events/1005244866172873/

Hvor? Torvet i Hillerød


7. september 2015

Protestsange kl. 16:30

Møde som regel bagefter i Rozenkrantsgade 1. samt månedlig demo, men disse er ikke fastsatte, så der skal man holde sig updated på deres side:

Facebook: https://www.facebook.com/groups/1650434401844893/

Hvor? Århus, Rådhuspladsen


12. september 2015

Skifergas Nej Tak - Aalborg gruppe kl. 00:00 - 19. september 2015 kl. 00:00

Nærmere info følger

Hvor? Aalborg bæredygtighedsfestival


24. september 2015

Åbent samråd i København kl. 10:00

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget holder åbent samråd om VK-regeringens tilladelse til efterforskning og indvinding af skifergas i 2010
Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget har kaldt energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i samråd om VK-regeringens tilladelse til efterforskning og indvinding af skifergas i 2010. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 24. september 2015 kl. 10.00 i værelse 2-080 på Christiansborg.
Udvalget har bedt ministrene redegøre for, hvad regeringen agter at foretage sig på baggrund af erfaringerne med VK-regeringens tilladelse til efterforskning og indvinding af skifergas i 2010.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1631197617122625/

Hvor? Christiansborg, værelse 2-080


24. oktober 2015

Skifergas Konference kl. 10:00 - 16:00

Hvis du er interesseret i at være med i planlægningen, så skriv til Torsten Gejl. Vi vil gerne have for og modstandere af skifergas så vi rammer en bred del af befolkningen.

Hvor? Christiansborg


Demonstration ved Christiansborg kl. 16:30

Info kommer senere


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Åbent brev afleveret til Miljøministeren på Jordens Day

Den 22. april 2014 afleverede medlemmer af Skifergas Nej Tak et åbent brev til den nye Miljøminister, Kirsten Brosbøl, med et opråb til ministeren om at forbyde udvindingen af skifergas i Danmark.

Brevet var underskrevet af en række danske miljøorganisationer, der ligeledes er meget kritiske overfor udvindingen af skifergas. Miljøministeren havde desværre ikke selv tid til at modtage brevet, så det blev overgivet til en embedsmand.

Vi har nu modtaget svar og er inviteret til kaffe hos Kirsten Brosbøl den 28. August.

Læs brevet >