Opdateringer

Delstaten New York forbyder fracking efter sundhedsrapport Presse

18. december 2014

Tidligere har appelretten i New York afgjort, at enkelte byer i New York godt måtte forbyde boringer efter skifergas, hvilket hele 170 kommuner gjorde tilbage i 2011. Det betød, at 63 procent af Marcellus Shale, svarende til 7,5 mio. hektar, i forvejen var underlagt fracking-forbud.

Ingeniøren


Staten New York forbyder fracking Presse English

18. december 2014

Efter at have haft midlertidigt forbud mod fracking siden 2008, har staten New York nu permanent forbudt det helt. Sundhedsrisici var årsagen til den endelige beslutning.

New York Times


Totals planer 'fraktureres' yderligere Nyheder

4. december 2014

Man planlagde at vide, om der var skifergas i Nordjylland til juni 2014. Nu er planen udskudt til sommeren 2016. Det skriver Energiwatch.dk. Total erkender dermed, at deres projekt slet ikke går som forventet. Først mente man ikke, at aktiviteterne ved en prøveboring var til gene for lokale beboere eller...

Læs mere


Texas-byen Denton forbyder fracking Presse English

5. november 2014

Denton bliver den første by i Texas, der forbyder hydraulisk frakturering. Dette sker efter 59% af indbyggerne sagde nej til en afstemning. Der bor ca. 113.000 i Denton.

Denton Record-Chronicle


Confirmed: California Aquifers Contaminated With Billions Of Gallons of Fracking Wastewater Presse English

7. oktober 2014

Forfærdelig nyhed: Mere end 11 milliard liter spildevand fra skifergasindustrien er blevet ulovligt injiceret i det centrale Californiens underjordiske vandreservoirer. Halvdelen af de vandprøver, der er indsamlet fra 8 vandbrønde i nærheden har høje niveauer af farlige kemikalier som arsenik, et kendt kræftfremkaldende stof, og thallium, et toksin der anvendes i rottegift.

Desmog

Flere nyheder » Flere presseklip »

Del kampen online...

Følg med og skab opmærksomhed på skifergas-problemet på sociale medier.

Facebook

Via siden Skifergas Nej Tak.

Twitter

Opdateringer tagges #frackingdk, #skifergas eller #totalprotest.


Video og dokumentar Vis flere


Bær budskabet!

Fortæl din holdning med f.eks. en t-shirt eller indkøbspose og doner gerne samtidig et yderligere valgfrit beløb. Fås i flere farver og størrelser...

Skifergas Nej Tak på tryk »


Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vigtige opdateringer og annonceringer af begivenheder.

Tilmeld

Kalender

Sker lige nu!

PROTESTLEJR

De første telte kommer op onsdag den 30/7 og vi forventer at folk så småt begynder at dukke op. Torsdag kommer der en del flere og vi kan begynde at organisere og planlægge. Fredag begynder aktiviteterne :-) Vel mødt og god kamp om hvilken fremtid vi vil give vores børn.

Hvor? Brønden, 9352 Dybvad


Hver dag

Sangaften foran Totals prøveboring kl. 16:30

Vi mødes i Camp Total Protest og går sammen op og synger foran bore-stedet på Ovnstrupvej.


Har du en tilføjelse til kalenderen? Skriv til info-a-skifergasnejtak.dk

Åbent brev afleveret til Miljøministeren på Jordens Day

Den 22. april 2014 afleverede medlemmer af Skifergas Nej Tak et åbent brev til den nye Miljøminister, Kirsten Brosbøl, med et opråb til ministeren om at forbyde udvindingen af skifergas i Danmark.

Brevet var underskrevet af en række danske miljøorganisationer, der ligeledes er meget kritiske overfor udvindingen af skifergas. Miljøministeren havde desværre ikke selv tid til at modtage brevet, så det blev overgivet til en embedsmand.

Vi har nu modtaget svar og er inviteret til kaffe hos Kirsten Brosbøl den 28. August.

Læs brevet >